´

Anna Lindberg

“Svensk idrott bygger på ideella krafter”

Simhopparstjärnan Anna Lindberg är en av Sveriges största kvinnliga idrottare genom alla tider med totalt sex mästerskapsguld på seniornivå där de dubbla EM-gulden 2006 och 2012 räknas som de största framgångarna. Hon slog igenom på allvar vid OS i Atlanta 1996 där hon slutade på en åttonde plats, endast 14 år gammal. 2012 avslutade hon karriären efter sitt femte OS, fler än någon annan kvinnlig simhoppare.

 Under karriären var Annas föräldrar ett stort stöd för henne och hennes klubb. De har tränat många barn och ungdomar genom åren och lagt ner oändligt många timmar ideellt på idrotten. Genom Äkta hjältar känner Anna att hon har fått en möjlighet att ge något tillbaka.

 — Äkta hjältar är ett fantastiskt initiativ och jag känner extra mycket för alla ideella ledare eftersom jag själv varit aktiv i en idrott som bygger på ideella krafter. Jag tycker att det känns otroligt roligt att få hylla ledare som kanske inte får den uppmärksamhet de förtjänar, säger Anna.

Anna Lindberg

Sin sports stora fixstjärna med flera EM-guld och OS-finaler på meritlistan.

Christian Olsson

Trestegshoppare som vunnit allt som går att vinna.

Hanna Ljungberg

Pionjär inom damfotbollen med både VM- och EM-silver.

Sanna Kallur

Världsrekordhållare 60 meter häck. Siktar mot OS.

George Scott

Boxningslegendar med VM-titel och OS-silver.

 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen