´

Christian Olsson

”Utan de här hjältarna fungerar inte idrotts-Sverige”

 

Trestegshopparen Christian Olsson är en av Sveriges största friidrottsstjärnor genom tiderna. Han slog igenom på allvar med VM-silver i Edmonton 2001, två år senare vann han guld i VM i Paris och 2004 nådde karriären sin höjdpunkt med OS-guldet i Aten där Christian också satte svenskt rekord med 17:79 i finalen.

– Jag har haft många som hjälpt mig genom åren men de som står ut är givetvis mina föräldrar. Utan deras stöd hade min resa varit mycket svårare. De körde mig till träningar och tävlingar, stöttade mig i framgång och i motgång. De gav mig tron på mig själv att jag kunde bli bäst, berättar Christian.

Totalt hoppade Christian hem sju guld i seniormästerskap där EM-guldet 2006 på hemmaplan i Göteborg blev det sista. 2012 meddelade Christian att karriären var över efter att han missat fyra raka utomhusmästerskap på grund av återkommande skadeproblem.

– Det här är en chans att få lyfta fram dem som nästintill alltid står i skuggan, som ger och ger men aldrig kräver något tillbaka, så att alla kan se hur viktiga och fantastiska människor de är, säger Christian.

Anna Lindberg

Sin sports stora fixstjärna med flera EM-guld och OS-finaler på meritlistan.

Christian Olsson

Trestegshoppare som vunnit allt som går att vinna.

Hanna Ljungberg

Pionjär inom damfotbollen med både VM- och EM-silver.

Sanna Kallur

Världsrekordhållare 60 meter häck. Siktar mot OS.

George Scott

Boxningslegendar med VM-titel och OS-silver.

 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen