´

George Scott

”Jag har boxats nästan hela mitt liv, men jag hade aldrig blivit världsmästare på egen hand.”

 

1996 blev boxaren George Scott hela svenska folkets världsmästare efter segern mot Rafael Ruelas. Då hade det gått 36 år sedan Ingemar ”Ingo” Johansson som förste svensk lyckats med samma bedrift.

Som liten adopterades George från Liberia och uppväxten i Västerås blev till en början tuff. Det hade kunnat gå snett för George men räddningen blev boxningen och tränaren Kjell Fredriksson. Boxningsringen blev som ett andra hem och Kjell var som en extrapappa till George. Det stora internationella genombrottet kom under OS 1988 i Seoul, Sydkorea,  där George vann silver i lättvikt.  Då var George endast 22 år gammal och kort efter framgången flyttade han till USA för att satsa på en proffskarriär.

Där tränades han av legendaren Angelo Dundee, som bland andra jobbat med Muhammad Ali och George Foreman. Karriären som proffs varade i mer än 10 år och slutade med ett facit av 46 matcher varav 41 segrar. Få kan stoltsera med titeln Svensk Mästare, men som George att vinna titeln fem gånger innan 21 år fyllda är en enastående bedrift och gör honom till en av Sveriges största boxare genom tiderna.

Idag har George lagt boxningshandskarna på hyllan och jobbar på ett hem för utsatta ungdomar.

Anna Lindberg

Sin sports stora fixstjärna med flera EM-guld och OS-finaler på meritlistan.

Christian Olsson

Trestegshoppare som vunnit allt som går att vinna.

Hanna Ljungberg

Pionjär inom damfotbollen med både VM- och EM-silver.

Sanna Kallur

Världsrekordhållare 60 meter häck. Siktar mot OS.

George Scott

Boxningslegendar med VM-titel och OS-silver.

 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen