´

Sanna Kallur

”Jag hade inte varit där jag är utan allt fantastiskt engagemang från hjältarna i min omgivning.”

Sanna Kallur är en Sveriges främsta sprintrar genom alla tider och jämsides Kajsa Bergkvist enda svensk med ett aktivt världsrekord i friidrott.

Efter att ha inlett sin idrottskarriär som gymnast blev Sanna och tvillingsystern Jenny som 15-åringar upptäckta av tränaren Kurt Sundin. Fyra år senare tog Sanna hem guld i junior-VM på 100 meter häck efter att ha satt nytt juniorvärldsrekord. En av Sveriges största friidrottskarriärer hade inletts.

Sanna etablerade sig snart i den absoluta världstoppen och i februari 2008 satte hon nytt världsrekord på 60 meter häck med tiden 7,68 – ett ögonblick som Sanna beskriver som den största stunden i hennes karriär.

Den hårda träningen satte sina spår och skadorna har tvingat henne till år av rehabiliteringsträning. Nu gör Sanna en sista satsning mot Rio 2016.

Anna Lindberg

Sin sports stora fixstjärna med flera EM-guld och OS-finaler på meritlistan.

Christian Olsson

Trestegshoppare som vunnit allt som går att vinna.

Hanna Ljungberg

Pionjär inom damfotbollen med både VM- och EM-silver.

Sanna Kallur

Världsrekordhållare 60 meter häck. Siktar mot OS.

George Scott

Boxningslegendar med VM-titel och OS-silver.

 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen