´

Bodil Rubin

Harlösa, Skåne

"Bodil är en riktig klippa som alltid ställer upp!"

Joakim Carlsson, A-lagspelare Harlösa IF

När Bodil Rubins äldsta dotter ville börja spela fotboll fanns det ingen ungdomsfotboll i det lilla samhället Harlösa utanför Eslöv i Skåne. Tillsammans med en annan mamma drog Bodil därför igång ungdomssektionen och blev snabbt fotbollsmamman som skjutsade lagets alla barn, arrangerade loppisar och tvättade matchställ för att senare bli lagledare och tränare.

 Idag är hon sekreterare i styrelsen och lagledare för herrarnas A-lag men Bodil gör så mycket mer än så. Hon ansvarar för det administrativa arbetet runt föreningen, agerar kassör, klipper gräset på fotbollsplanen och tvättar dräkter efter match. Varje dag ger hon allt för föreningen och Harlösas ungdomar.

På nätterna arbetar hon som undersköterska men spenderar hela dagarna på idrottsplatsen.

— Varje dag känner jag en enorm tacksamhet för att jag har ett arbete som gör det möjligt för mig att engagera mig så i idrottsföreningen. Och att jag är frisk och kry så att jag kan vara med och göra detta, det är en stor gåva, säger Bodil.

När Bodil en dag kommer ner till idrottsplatsen väntar fotbollsstjärnan Hanna Ljungberg med en överraskning till Bodil. Se den hjärtliga hyllningen som ger Bodil tårar i ögonen. 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen