´

"Han är pappa, tränare och lärare. Han är allt!!

– Yannick Diakite, fotbollsspelare Solväders FC

Hector Valeria startade fotbollsklubben Solväders FC för att få ungdomar från Biskopsgården in i föreningslivet. Sex år senare har klubben nästan 250 medlemmar från sju år och uppåt från 39 olika nationer. Den vackert belägna stadsdelen på Hisingen, med vidsträckta utsikter över östra Göteborg, har blivit en närförort förknippad med våld, segregation och utanförskap.

— Jag brinner för ungdomar som har en svår väg att gå. Vi kan inte fortsätta svika dem, vi har redan gjort det alldeles för länge, säger Hector.

Hector har vigt de senaste åren av sitt liv åt att skapa gemenskap, förebilder och något positivt för stadsdelens ungdomar att bilda sina identiteter kring. Många beskriver situationen i Biskopsgården som hopplös men Hector håller inte med.

— Det är ingen som pratar om den mänskliga värmen som finns här. Vi måste ta till vara på den om vi ska kunna nå fram och hjälpa fler ungdomar att nå sina drömmar, menar Hector.

Solväders FC har kommit lång väg men ekonomin i klubben är dålig. Få av medlemmarna har råd att betala medlemsavgiften och det saknas egna omklädningsrum, träningströjor och annan utrusning. Hector sköter mycket av arbetet från den omgjorda tvättstuga som fått bli föreningens klubblokal. En dag får Hector ett oväntat besök, det är fotbollsstjärnan Hanna Ljungberg som är där på uppdrag av Betsson för hylla hans starka engagemang för ungdomarna i Biskopsgården. Se Hectors känslosamma möte med en av Sveriges största fotbollsstjärnor genom tiderna. 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen