´

Helga Valdimarsdottir

Angered, Västra Götaland

”Helga är den som plockar upp oss när vi faller.”

– Peiman Esfahani, boxare i Angered Boxing Club

När medierna rapporterar om Angered är nyheterna sällan goda. Stadsdelen i nordöstra Göteborg tecknas ofta som stereotypt exempel på misslyckad integration och socialt utanförskap. Men Angered har flera ansikten. Ett av dem är den passionerade boxningshjälten Helga Valdimarsdottir, ordförande och inspiratör i en av Sveriges mest spännande boxningsklubbar.

Som namnet antyder har Helga isländskt påbrå. Som sjuåring kom hon till Sverige med sin familj utan att kunna ett ord svenska. Av egen erfarenhet vet hon vilken roll idrotten kan spela för att bygga självkänsla och vägar in i samhället för nyanlända ungdomar.

I snart 10 år har Helga arbetat ideellt i Angered BC. Tillvaron som ordförande är en ojämn kamp om att få den dagliga verksamheten att gå ihop och se till att klubben har tjänlig utrustning – och samtidigt försöka förverkliga klubbens framtidsplaner på utvidgad läxläsningsverksamhet och fler aktiviteter för tjej- och familjegrupper.

När Helga en morgon kliver in i på klubben har trängingen redan börjat. Tidigare världsmästaren och förebilden George Scott står där med en an av klubbens boxare och tränar slagserier. Se hennes tårfyllda reaktion när hon bjuds på en välförtjänt överraskning hon sent ska glömma.

  1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen