´

Louise ”Lollo” Fredriksson

Segeltorp, Stockholm

”När Lollo kom till klubben så blev det en helt annan energi. Vi fick en nytändning!”

– Elisabet Nyström, Ordförande Polisen Handboll

Louise ”Lollo” Fredriksson är ungdomsledare i Polisen Handboll. Idrottsföreningen som grundades av poliser 1912 har idag en handbollssektion med runt 280 aktiva medlemmar.

För Lollo började allt när hennes dotter bestämde sig för att börja spela handboll. Lollo som i grunden var en baskettjej, drog på sig tränaroverallen utan att egentligen veta så mycket om sporten. Men det dröjde inte länge förrän Lollo fastnade för glädjen i sporten och hjärtat i klubben. Hennes engagemang växte och idag, femton år senare, driver hon klubbens knatteskola, sitter i styrelsen och tränar ett av tjejlagen tillsammans med dottern.

Lollo brinner för Polisen Handboll och lägger sin själ i att  alla medlemmar ska känna samhörighet och glädje. Lollos energi smittar lätt av sig på andra och hon har en förmåga att inspirera föräldrar och andra vuxna att engagera sig i klubbens verksamhet. Något som blir svårare och svårare, men som är så viktigt för klubbens överlevnad.

Samtidigt jobbar Lollo heltid på en trafikskola i Segeltorp. En dag får hon ett oväntat besök som hon sent kommer att glömma – in stiger friidrottsstjärnan Sanna Kallur och ber om körlektioner. Vad Lollo inte vet är att Sanna egentligen har något helt annat att berätta.  Ta del av Lollos fantastiska berättelse och mötet Sanna Kallur i detta avsnitt av Betssons Äkta Hjältar. 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen