´

”Han är sträng. Han är fantastisk. Han är ödmjuk.”

– Ungdomsboxare, Gripen BK Boxare

Det var kärleken som för nio år sedan tog Mark Blewitt från Lincoln i England till Sverige. Med sig hade Mark en djup passion för boxning och det dröjde inte länge innan han tillsammans med några entusiaster hade startat en ny klubb, Gripen BK.

Som ung hamnade Mark i fel sällskap och det blev boxningen som hjälpte honom att komma på rätt väg. Nu när Mark själv är ungdomstränare har han möjlighet att ge något tillbaka och ser på sig själv lite som en extraförälder, framförallt för de som invandrat till Sverige från tuffa förhållanden, precis som han själv en gång gjorde.

Idag har Gripen över 200 medlemmar och Mark håller själv 12 pass i veckan. Samtidigt tar han också hand om allt administrativt arbete från ett litet skrymsle som även tjänar som materialrum. Klubben har kommit långt sedan den startades men utan boxningsring och egen lokal har de ännu en lång väg att vandra. Drömmen är att ha en egen lokal dit ungdomar kan komma för att träna, läsa läxor eller bara umgås.

En dag möts Mark av ett välbekant ljud när han kliver in i gymnastiksalen för att förbereda dagens träningspass. Där står tidigare världsmästaren George Scott och matar slag på en boxningssäck. Vad som sedan händer i Betssons serie Äkta Hjältar måste ses med egna ögon.

  1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen