´

Peter Lindstedt

Glumslöv, Skåne

"Ett föredöme som visar att det går bara man vill"

– Lotta Hansson, Kassör i Glumslövs FF

Vid 30 års ålder ställdes fotbollsälskande Peter Lindstedt inför sitt livs största utmaning. En arbetsplatsolycka hade gjort honom förlamad från bröstet och nedåt. Att återvända till fotbollsplanen såg han först som omöjligt men när han en kväll följde med på dotterns första träning visste han att han inte skulle kunna hålla sig borta.

— Hon snörade på skorna och jag tog på ledarkläderna igen, säger Peter.

Idag är han tränare och lagledare för sin dotters flicklag i Glumslövs FF, praktfullt beläget utmed den skånska västkusten. I Glumslöv är det viktigaste är att alla får chansen att spela, oavsett om man satsar på fotbollen eller mest är där för att träffa kompisarna. Som i många små föreningar är ekonomin ett problem och det ligger mycket ideellt arbete bakom för att få det att gå runt. Det är ett kämpande men det skapar också lite lagmoral, menar Peter.

Vad Peter inte vet är att en av världens bästa fotbollspelare, Hanna Ljungberg, har kommit till Glumslöv och tillsammans med flicklaget överraskar hon Peter på fotbollsplanen. Se den gripande hyllningen och vad Hanna har tagit med sig till föreningen. 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen