´

”Hon är verkligen engagerad i det hon gör och lägger så mycket tid och arbete på föreningen”

– Elsa Lappalainen, Uddevalla gymnastik och Parkour

Petra Hedlund är spindeln i nätet för Uddevalla Gymnastik och Parkour. Hon ha varit aktiv i föreningen i över 30 år och lägger drygt 20 timmar i veckan på att vara tränare, ordförande, åka med på tävlingar och sköta det administrativa arbetet. Samtidigt jobbar Petra heltid som sjuksköterska på Uddevalla sjukhus.

Genom åren har hon tänkt trappa ned sitt engagemang flera gånger då hennes adepter blivit äldre och själva slutat med gymnastiken.  Men de kommer alltid en ny generation att träna och följa och plötsligt har det gått 10-15 år igen.

— Jag har egentligen alltid velat jobba med barn och ungdomar, de har varit det stora i mitt liv, barn och ungdomar, säger Petra.

På senare tid har Petra lagt till parkour som en del i föreningen. Då gymnastik och parkour har mycket gemensamt i akrobatiken är det en bra grund för de som tränar parkour att starta i en gympahall.

— Sedan uppstarten av parkouren så har hon varit väldigt insatt i att få det att fungera och att få föreningen att gå framåt, säger Alexander Hedlund, ledare i föreningen.

En dag när Petra kommer till Rimnershallen känner hon inte igen personen som tränar volter på mattan. Det visar sig vara simhopparstjärnan Anna Lindberg som har kommit till Uddevalla, men inte för att träna gymnastik eller parkour, istället har hon med sig en överraskning till Petra och föreningen. 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen