´

Torbjörn ”Tobbe” Eriksson

Falun, Dalarna

”Utan hans engagemang så hade jag nog slutat för länge sen.”

– Sanna Kallur, sprinter och ambassadör Äkta Hjältar

Torbjörn ”Grycksboexpressen” Eriksson är friidrottstränare i Falu IK och har tränat Sanna Kallur sedan sju år tillbaka. Torbjörn har själv tävlat i sprint och har bland annat varit svensk rekordhållare på 200 meter och gått till semifinal i OS 1992.

Idag lägger han ner sin själ i Falu IKs elitverksamhet. Det är tack vare tränare som Torbjörn som många unga talanger kan utvecklas till att bli morgondagens stora stjärnor. Enligt många är Torbjörns skarpa öga för detaljer hans främsta egenskap. Han brinner för vetenskapen bakom löpning och var en av de första i Sverige som sprang barfota på tävlingar för att optimera sin löpteknik. Detta tillsammans med ett otroligt engagemang och passion för sporten gör Torbjörn unik.

Torbjörn har varit Sanna Kallurs tränare sedan 2008. Sanna slog världsrekordet i 60 meter häck samma år, men tyvärr har tiden efter världsrekordet kantats av skador och motgångar. Under alla dessa år har Torbjörn stått vid Sannas sida som både tränare, mentor och nära vän. Nu vill Sanna visa sin tacksamhet till sin tränares lojala stöd och coachning. Se Sannas tårfyllda hyllning i första avsnittet av Betssons Äkta Hjältar. 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen