´

Ulla-Britt Axelsson

Krylbo, Dalarna

”Jag tror inte klubben hade fungerat utan Ulla-Britt. Vår superkvinna!"

-Thomas Malmquist, motocrossförare Folkare MK

Ulla-Britt bor i Krylbo i Dalarna med sin man Rune. Tillsammans har de varit aktiva i motocrossklubben Folkare MK, sedan deras son, Peter ”Mad dog” Axelsson, för 35 år sedan börja åka. Folkare MK bildades 1937 och erbjuder idag motocross och enduro till både vuxna och barn.

Ulla-Britt sköter det mesta i klubben. Hon tillbringar all sin tid nere på motocrossbanan där hon ansvarar för ekonomin, köket och vaktmästeriet. Ulla-Britt ser också alltid till att det finns nybakat i klubbstugan och på tävlingar står hon och Rune i kiosken och säljer hemlagade hamburgare – enligt insatta källor de godaste i motocrossverige! Trots att Ulla-Britt har varit aktiv i klubben i nästan fyra decennier lyser hon av energi och hennes glada humör smittar av sig på alla runtomkring. För många i klubben är hon en extramamma.

En tidig höstdag får Ulla-Britt ett oväntat besök i klubbstugan. Det är Sanna Kallur, världsberömd friidrottare och stor hjälte hemma i Dalarna, som kliver in genom dörren. Se Sannas möte och hyllning till denna outtröttliga hjälte i detta gripande avsnitt av Betssons Äkta Hjältar. 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen