´

Tillsammans hyllar vi Sveriges äkta idrottshjältar

I Sverige finns det många människor som osjälviskt ger av sin tid, sitt arbete och engagemang – utan att vänta sig något tillbaka. I våra idrottsföreningar hittar vi dem som kommer först och går sist, som hämtar och lämnar, som får våra ungdomar att känna sig sedda och peppade att utvecklas i sin idrott.

Dessa människor behöver vi så många av men tyvärr blir de allt färre. Kanske för att vi har lätt att ta dessa hjältar för givet?

Tillsammans med dig vill vi hylla dem som betyder mest men syns minst. De som kavlar upp ärmarana och jobbar för att Sverige också imorgon ska få njuta av stora idrottsframgångar, fysiskt aktiva ungdomar och ökad folkhälsa.

”Äkta hjältar” är ett initiativ startat av Betsson där Sveriges idrottshjältar hyllas för sina insatser. Samtidigt som verksamheten får ett stöd är syftet att hjälten får ny energi att fortsätta och samtidigt inspirera andra att bli nya idrottshjältar. Under året kommer vi att uppmärksamma 12 hjältar men är ständigt på jakt efter fler.

Vem är din Äkta hjälte? Tipsa om din största idrottshjälte som betytt något för dig och föreningen du varit eller är verksam i. Förhoppningsvis kan vi få hylla hen tillsammans med dig.Tipsa om din hjälte

Anna Lindberg

Sin sports stora fixstjärna med flera EM-guld och OS-finaler på meritlistan.

Christian Olsson

Trestegshoppare som vunnit allt som går att vinna.

Hanna Ljungberg

Pionjär inom damfotbollen med både VM- och EM-silver.

Sanna Kallur

Världsrekordhållare 60 meter häck. Siktar mot OS.

George Scott

Boxningslegendar med VM-titel och OS-silver.

 1. Tipsa oss om din hjälte

  Max 500 tecken
 2. Lägg till foto eller video

  Du kan ladda upp en bild eller lägga till en YouTube-video till din nominering

 3. Ditt utkast

  Så här ser ditt tips ut just nu.

  Ditt namn

  Din e-postadress

 4. Tack för ditt tips!

Regler och villkor Äkta Hjältar

 • Äkta Hjältar är en satsning för att hylla och upmärksamma hjältar i föreningslivet. Initiativet är startat av Betsson och lanserades den 30 november 2015 och fortgår löpande.
 • Alla personer bosatta i Sverige över 18 som visar stort engagemang för den lokala idrotten kan tilldelas utmärkelsen Äkta Hjälte. Det finns inga krav på att den som lämnar tips, eller den som blir tipsad om, ska ha spelkonto hos Betsson.
 • Mottagarna av utmärkelsen Äkta Hjälte utses av en jury bestående av representanter från Betsson, projektets ambassadörer samt ett av Betsson utsett videoproduktionsbolag.
 • Personuppgifter såsom namn och telefonnummer till nominerade hjältar kommer ej att används i marknadsföringssyfte. Den som nominerar godkänner att uppgifterna delas med det av Betssons utsedda produktionsbolaget ansvarigt för videoproduktionen